دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
کد خبر: 1146494
۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۱
حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی

سخنران حرم مطهر حضرت معصومه(س) تصریح کرد: هدایت الهی مشمول کسی می‌شود که دنبال کسب رضایت الهی باشد؛ کسی که تسلیم خدا باشد به راه‌های سلام هدایت و از ظلمات به نور رهنمون خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی معارفی ظهر هفدهمین روز ماه مبارک رمضان در حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن تبیین مناسبت‌های ۱۷ رمضان، به سالروز نبرد بدر اشاره و با تأکید بر این که جنگ بدر نخستین جنگ مسلمان با مشرکان بود که ۳۱۳ مسلمان در مقابل بیش از ۱۰۰۰ مشرک ایستادگی کردند، اظهار داشت: قرآن کریم از آیه ۸ سوره انفال داستان جنگ بدر را نقل می‌کند؛ در نبرد بدر ۱۴ نفر از مسلمانان شهید و ۷۰ نفر از مشرکین که ۱۳ نفر از سران همچون ابوجهل و امیه به درک واصل شدند.

وی با بیان این که در جنگ بدر هزار فرشته الهی برای آرامش در دل مؤمنین و ایجاد رعب و وحشت در دل دشمنان به یاری مسلمانان شتافتند، خاطرنشان کرد: بیش از نیمی از کشته‌شدگان مشرکین در جنگ بدر به دست امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام به درک واصل شدند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر با بیان این که خداوند متعال در تبیین جنگ بدر به یاری و کمک الهی اشاره کرده است؛ نبرد بدر را نقطه عطفی در تاریخ اسلام دانست.

وی معراج رسول‌الله صلی‌الله علیه و اله را یکی دیگر از مناسبت‌های ۱۷ رمضان برشمرد و در تبیین داستان معراج پیامبر به فرازهایی از سوره اسراء و نجم اشاره نمود و اذعان داشت: سوره اسرا آمدن پیامبر از مسجدالحرام به بیت‌المقدس را نقل می‌کند و سوره نجم نیز معراج دوم حضرت که از مسجدالاقصی به آسمان‌ها بود را تبیین نموده است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ساخت مسجد مقدس جمکران، کانون عاشقان و علاقه‌مندان به بقیه الله (عج) در ۱۷ رمضان را از دیگر مناسبت‌های این ایام برشمرد و یادآور شد: نبرد بدر، معراج رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله، و بنای مسجد مقدس جمکران از مهم‌ترین مناسبت‌های ۱۷ رمضان است.

وی در ادامه به تفسیر آیات الهی پرداخت و در اشاره به فرازهایی از آیه ۵۳ سوره روم، با تأکید بر اینکه هدایت از آن کسانی است که زمینه کسب هدایت را در خود ایجاد نموده باشند، خاطرنشان کرد: هدایت به دو صورت هدایت عام و فراگیر و هدایت خاص دنبال می‌شود.

رفیعی ضمن تبیین تفاوت هدایت‌های عام و خاص الهی، با تأکید بر این که انتخاب مسیر خیر و شر، انتخاب خود انسان‌ها و در گرو ظرفیت‌سازی‌هایی است که خود آدمی در وجودش ایجاد می‌کند، ابراز داشت: پیام «قولوا لا اله الا الله تفلحوا» نبی مکرم اسلام، مشعل احیا و فروزان سازی زنده‌دلان را فراهم ساخت.

وی مثال‌های متعددی دررابطه‌با ایجاد بستر و زمینه کسب فیوضات الهی، برای درک هدایت خاص الهی بیان نمود و اذعان داشت: وجود رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله سرشار از شوق هدایت انسان‌هاست، اما همه کشش این هدایت را ندارند، چرا که در وجود خود موانع زیادی را پیش روی درک و فهم هدایت ایجاد نموده‌اند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر به آیه شریفه «وَمَا أَنْتَ بِهَادِی الْعُمْیِ عَنْ ضَلَالَتِهِمْ إِنْ تُسْمِعُ إِلَّا مَنْ یُؤْمِنُ بِآیَاتِنَا فَهُمْ مُسْلِمُونَ»، اشاره نمود و تصریح کرد: خداوند متعال خطاب به پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله می‌فرمایند: نمی‌توانی کوران را از گمراهی‌شان برهانی تو فقط می‌توانی سخن خود را به گوش کسانی برسانی که آماده پذیرش ایمان به آیات ما هستند و در برابر حق تسلیم‌اند.

وی با تأکید بر این که زمینی که استعداد نداشته باشد، بارش باران هیچ اثری در رویش گیاهان نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: هدایت در گام نخست از آن کسانی است که قبول کنند؛ این که در آیات قرآن گفته می‌شود؛ «هدی للناس» و در برخی «هدی للمتقین»؛ هدی للمتقین به قبولی و پذیرش آیات الهی بر می‌گردد، چرا که متقین کسانی هستند که زمینه پذیرش سخن حق را در خود ایجاد نموده‌اند.

رفیعی با تأکید بر این که خدا به‌وسیله قرآن هدایت می‌کند، خاطرنشان کرد: هدایت الهی مشمول کسی می‌شود که دنبال کسب رضایت الهی باشد؛ کسی که تسلیم خدا باشد به راه‌های سلام هدایت و از ظلمات به نور رهنمون خواهد شد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت افزود: اگر کسی گفت خدا را قبول دارم، از ظلمت به نور هدایت خواهد شد و کسی که طاغوت و استعمار و استبداد را اولیای خود قرار دهد از نور فطرت و عقل به سمت ظلمت و تاریکی نفس سوق خواهد یافت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به داستان‌هایی از بیداری فطرت انسان‌ها در گذرگاه‌های مختلف تاریخی به‌ویژه در دوران حضور پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله اشاره نمود و اذعان داشت: اگر زمینه‌های فطری انسان بیدار باشد، آدمی در بزنگاه‌ها بیدار و مشمول هدایت الهی می‌شود؛ کسی که دلش مریض نباشد همچون زمین مستعد که نسبت به بارش باران سریعاً واکنش نشان می‌دهد فطرش تجلی می‌یابد.

رفیعی در پایان با تأکید بر این که دین برای تمام سؤالات پاسخ دارد و امکان ندارد کسی دلش سالم باشد و در مقابل سخن حق تسلیم نباشد، تصریح کرد: کسانی که در مسیر هدایت هستند، نباید مغرور شوند، چرا که دنیا عرصه و میدان آزمون‌های متعدد است و مرتباً باید حواسش را جمع کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha